Kate’s Favorites: Easy Peasy Family

Vanavond eten we broccoli-pastinaaksoep met peer. En ik bak een groentenquiche met geitenkaas voor erbij. Zomaar twee recepten uit Easy Peasy Family, het tweede Easy-Peasy kookboek van Vera van Haren en Claire van den Heuvel, founder van Bluebelle Foodworks.

Het eerste boek, Easy Peasy, is een ideaal handboek voor de allerkleinste mensjes, van de zwangerschap tot aan het echte grotemenseneten. Ideeën over eerste hapjes, maar ook tips over hoe je de kleintjes het beste eten kan aanbieden, het dagritme, en over hoe je ze een gezonde, verse en vooral suikervrije start kunt geven.

Easy Peasy family gaat een stapje verder, het richt zich vooral op kinderen in de basisschool leeftijd. Toch hoeft het zich niet daartoe te beperken, ik kook veel en vaak uit dit boek en Kate is tenslotte nog maar een hummeltje.

Fotorechten Bluebelle Foodworks

Een goed kookboek verteld je niet hoe je moet koken, maar inspireert je tot koken. Easy Peasy family valt zeker in deze categorie. Makkelijke, overzichtelijke recepten en ruimte voor eigen inbreng. Wie langer kookt met dit boek bij de hand raakt vanzelf in een soort ‘Easy-Peasy-flow’. Iets wat zeker helpt bij het bedenken van gerechten en het inkopen voor de komende week.

Het boek enthousiasmeert je om gezonder en meer veelzijdig te gaan eten. Niet omdat het zo moet, of hoort, maar omdat het leuk is en er zo ongelooflijk veel te ontdekken valt. Zonder belerend te zijn geven ze aan wat de nadelen zijn van bijvoorbeeld het verwerken van suiker in het dieet van de kinderen (en onszelf) en hoe je het op een makkelijkere manier kan vervangen of weg kan laten.

Fotorechten Bluebelle Foodworks

Ik heb veel van de recepten al eens voor Kate gemaakt en er is er nog nooit één tegen gevallen. Van de heerlijke broden tot de huisgemaakte crackers en groentensauzen. Veel van de recepten maak ik vooruit en stop ik in de vriezer. Zo fijn om, wanneer we laat uit werk komen, een super gezonde maaltijd op tafel te zetten voor Kate, en we alleen even snel pasta of couscous hoeven te koken omdat de saus al klaar is. Of dat ik de quiche even snel kan opwarmen. Er is een hoofdstuk ‘snelle maaltijden’ die makkelijk te bereiden zijn of goed op te warmen, maar er ondertussen uit zien alsof je de hele dag in de keuken hebt gestaan. De eimuffins die als ontbijt in het boek staan gebruiken wij vaak voor lunch-on-the-go. Kate is er gek op.

Het boek staat boordevol heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, avondeten, picknick & barbecue, snack en ook toetjes en traktaties. Daarnaast is het heerlijk om de beredeneringen en ideeën te lezen die je zeker zullen ondersteunen in het maken van bepaalde keuzes voor je kind(eren).

Ik kan het boek iedereen aanraden (iets wat ik dan ook te pas en te onpas doe bij vrienden en vriendinnen, sorry daarvoor haha). Easy Peasy Family is zeker één van Kate’s Favorites alsmede een favoriet van haar papa en mama.

De mama van Kate

4 gedachtes over “Kate’s Favorites: Easy Peasy Family

  1. IndeKinderschoenen zegt:

    Ik heb hem al op mijn verlanglijstje staan! Leuk om te lezen dat je er zo enthousiast over bent. Ik vind het ook erg belangrijk gezond te eten. Één probleempje; ik ben een keukenheks, haha. Weinig vaardigheden en nog minder geduld. Kan ik hiermee dan wel uit de voeten?

    Like

  2. florrieworrie zegt:

    Ok, ik denk dat ik me dit boek heel dringend moet gaan aanschaffen! Ik loop al weken te zoeken naar een leuk, handig én vooral gezond kookboek voor groot & klein. Het aanbod is ook zo enorm… maar deze had ik (raar, maar waar) nog niet tegengekomen! Dankjewel voor de tip/blog 😉 Ik zal je laten weten hoe het mij is bevallen 😀 Liefs

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s