Kate’s Favorites: De Bonte Belevenis

Aan het water van de Nauernasche Vaart in Assendelft, op zo’n twintig minuten van Amsterdam vind je De Bonte Belevenis

Marieke Demmers en Trudy Kok,  twee zelfstandige ondernemers, zijn zo’n twee jaar geleden deze combinatie van een kinderboerderij met een ponydorp en een gezellig theehuis begonnen. 

Geiten, varkentjes, konijnen, schapen. En, in Kate’s geval erg belangrijk, honden en een poes. Er is veel te zien en te ontdekken. Zo kwamen we vandaag twee lammetjes tegen, drie kleine babykonijntjes, een zwanger ezeltje, een haan met het hoogste woord, en een enorme Vlaamsche reus. Van achter het hek werden we geroepen door een nieuwsgierig paardje, die een aai over zijn hoofd zeer kon waarderen.

Naast de kinderboerderij-dieren staan er op het park shetlandpony’s die te huren zijn per rondje of per (half)uur. Je kunt met je kind een rondje over het avonturenpark of onder begeleiding meer leren over de verzorging en het berijden van de pony’s tijdens het Shettenpret-uurtje. Daarnaast zijn ze natuurlijk beschikbaar voor een aai en een knuffel.

Wie even wil bijkomen, of zoals in ons geval, even wil schuilen voor de regen kan iets lekkers halen in het theehuis. Koffie, fris, zelfgebakken taart, snacks en broodjes, alles met liefde klaar gemaakt. Zitten kan binnen, eventueel bij het vuurtje, of buiten op het terras in het zonnetje aan de picknicktafels of op de loungebank. De prijzen zijn heel reëel en het eten voortreffelijk. Dit is tegelijk een kans om een kleine bijdrage te leveren, aangezien de Bonte Belevenis geen toegang vraagt, maar wel draait zonder subsidie. Je kunt in het theehuis ook terecht voor verschillende high-tea’s en kinderfeestjes.

 

Naast het theehuis vonden we op weg naar buiten nog de binnenbak, omgetoverd tot overdekte zandbak. Onder toezicht van de duiven in de til hebben we hier nog even heerlijk gerommeld met harken en gieters. Al met al dus een heerlijke ochtend, ondanks het gure herfstweer.

Morgen, op eerste Pinksterdag is er bij de Bonte Belevenis een feestje. Met een kleurplatenwedstrijd, een springkussen en ponyrijden. En al voorspeld het weer niet veel goeds, het is zeker een aanrader om er even langs te rijden!

Een gezellige toevoeging aan Kate’s Favorites! Meer info op de website!

De mama van Kate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s