Mama is moe (maar daar gaan we iets aan doen)

Deze blog is misschien wel de lastigste die ik ooit schreef. Ik ga namelijk iets toe geven waar ik mij eigenlijk niet aan wil overgeven. Iets wat ik liever ontken en weg lach.

Mama is moe. Niet een beetje, maar gewoon keihard oververmoeid.

Shit. Dat staat er dus echt. Alle vezels in mijn lijf en in mijn hoofd willen dit bericht meteen ontkrachten. Een reden geven waarom, en een oplossing bedenken waarom het straks vanzelf weer over is. No worries, komt goed. Ik ben namelijk die moeder die alles fluitend doet, nooit beren op de weg ziet en met ‘gewoon’ 25 uur in een dag, 5 kwartier in een uur.

Maar terwijl ik dit vrolijk tegen jan en allemaal ontken ben ik doodop. Ik wordt moe wakker, sleep mijzelf door de (werk)dag en val op de bank in slaap zodra Kate op bed ligt. Mijn geduld heeft een historisch dieptepunt bereikt. Gelukkig heb ik nogal veel geduld, dus ik heb een buffertje. Al weken, ja echt weken, loop ik met hoofdpijn. Ik zocht de oplossing in mijn bloed, ik zocht de oplossing in de ongemakken van de winter. Zinloos.


Het zal ongetwijfeld komen door mijn werk. Door het werk zelf en de werkdruk, die is namelijk behoorlijk. Maar ook door de gebroken nachten met Kate. Ik zit echt geen hele nachten met haar op schoot, maar ze is er wel elke nacht even, en ’s morgens vroeg ook weer, daarnaast een man die geregeld ’s nachts thuiskomt, dus de nachten blijven gehavend en onderbroken. Daarnaast zal het onheroepelijk te maken hebben met mijn manier van leven.

Maar ik ben niet het type om op de bank te ploffen, huilend met een stuk chocola en de afstandsbediening. (Daar heb ik ook helemaal geen tijd voor…) Ik ben meer het type ‘schouders eronder en gaan’.


Er staan werk gerelateerde dingen te gebeuren, waar ik later op terug zal komen, die mij het gevoel geven dat het tij snel zal keren. Daarnaast heb ik besloten een tweede blog te starten. Become Happy & Healthy. Waar ik schrijf over mijn doel mijzelf gezonder en vooral blijer te maken. Beter eten, meer slapen, meer bewegen. Makkelijk gezegd. Zeker niet makkelijk bereikt. Maar een mooi doel, en door er over te schrijven een stok achter de deur om de aanpassingen in mijn leven te maken die nu nodig zijn. 

Gezonder eten, minder suiker, meer zon, meer bewegen, meer slapen, werkdruk verlagen. Allemaal dingen die ik al eeuwen roep, maar waar nauwelijks iets van komt. Tot nu. 

Het is een persoonlijke blog, heel persoonlijk. En daarom super spannend om met jullie te delen. Ik begin echt nog maar net aan deze reis om mezelf tot een gezonder persoon te maken. De website is net nieuw, en de plannen ook. Ik kan niet schuilen achter de blonde haartjes van Kate. It’s me, en ik weet een hoop, maar ik heb nog vaker geen idee. Ik ben geen Rens Kroes, gewoon Claire die met haar appeltje in haar tas en haar gember theetje aan de dag begint. Maar we gaan vol goede moed op naar meer kennis, meer happy en meer healthy (while living a chaotic life!)

Je vind het op Become Happy&Healthy.

Spannend!

De mama van Kate

Advertenties

4 gedachtes over “Mama is moe (maar daar gaan we iets aan doen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s