DIY met leftovers van de rommelmarkt (of je wedding!)

Inmiddels is het alweer drie jaar geleden dat we een van de mooiste dagen van ons leven samen beleefde, onze trouwdag. Wat nog rest van die dag (behalve de liefde) staat inmiddels in de kast. Fotoboeken, de pen waarmee we tekende, de kaarten, overgebleven uitnodigingen en de helft van het decor. Potjes, tafellopers, boomschijven, de letters L-O-V-E, en andere bordjes met liefdevolle teksten. Ondanks dat we het nooit meer zullen gebruiken, is weg gooien ook een dingetje, want ja, het is wel van de bruiloft…

Omdat we met regelmaat leuke foto’s en kaartjes krijgen uit Amerika. En omdat ik het leuk vind om foto’s af te drukken van avonturen die we beleven met Kate en deze graag voor haar tentoonstel, was ik al even op zoek maar iets om op te hangen in haar kamertje. Iets waar ze leuke herinneringen kan terug kijken. Maar het moest niet te groot zijn, en makkelijk verwisselbaar. Misschien een prikbord, of magneetbord? In een antiekwinkel vond ik leuke metalen papierklemmen en zo ontstond het idee één van de bordjes van de bruiloft om te toveren tot klembord.

Zo ging ik te werk:

1. Beken kleur

Ik ben iemand die een idee krijgt en handelt. Ik wil het het liefst dezelfde middag nog aan de muur, en dus haal ik de verf voor dit project van zolder en niet van de bouwmarkt. Ik heb gekozen voor lichtgrijs, de kleur van de muur in onze huiskamer. Ik denk dat het mooi kleurt bij het mintgroen van Kate haar kamer. Met muurverf (latex) krijg je dat matte krijtverf effect, vind het persoonlijk mooier dan het glimmende van bijvoorbeeld lak. 


2. Schuur baby, schuur

Even een schuurpapiertje er overheen zorgt voor een goede ondergrond voor de verf. Afstoffen en je bent good to go.


3. Schilder en verf

Laagje, kopje koffie, nog een laagje. Even een wasje draaien en dan nog een laagje. Tot het helemaal dekkend is en naar je zin.


4. De papierklemmen

Meet, kijk, en bedenk waar je de papierklemmen wilt hebben en zoek de juiste schroeven erbij. Ik heb de gereedschapskist van de papa van Kate open getrokken en kwam blijkbaar uit op gipsplaat-schroeven. Dit tot grote hilariteit van bovengenoemde, maar ja, lekker belangrijk, ze hadden de zelfde kleur als de klemmen en het fungeerde. Zoals ik al zei, ik wil iets en ik wil het nu. Maar laat je vooral rustig adviseren in de bouwmarkt. 5. Bestel leuke foto’s

Omdat ik ze zo mooi vond passen bij het zwart/grijze van mijn diy klembord, bestelde ik de retroprints van de Fotofabriek. Prachtige polaroid foto’s, afgedrukt op stevig karton. En af te drukken met verschillende retro filters. Leuk voor een snapshot van een dagje weg, of andere kodak-momenten.6. Geniet van het eindresultaat 

Het hangt! Zo leuk! Kate was meteen onder de indruk. Ze wilde zelf de foto’s kiezen en er moest natuurlijk ook een Elsa plaatje bij. Kate blij, en mama een tweede leven gevonden voor het bruiloft decor. Missie geslaagd! 

De mama van Kate

Vind je het zelf leuk om deze retroprints te bestellen? Je vind ze op de website van de Fotofabriek! (Ze hebben ook veel leuks voor Moederdag!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s