Kate’s Favorites: Nom Nom Kids; mee naar school!

Kate zit inmiddels alweer drie weken op school, en we krijgen een aardig gevoel voor het nieuwe ritme. Het is ons nog elke ochtend gelukt haar op tijd op school te brengen (en weer op te halen…). Daarnaast zijn we nog niets vergeten mee te nemen en zijn we nog niets verloren. We zijn best trots.

Iets wat ik me van te voren heb voorgenomen, en wat me aardig lukt is elke dag zes uur op. Vroeg? Ja! Maar het is echt heerlijk om heel even in stilte een kop koffie te drinken, broodjes te smeren, aan te kleden en dan in alle rust de kindjes wakker te maken. (Yep…ook Mick laat zich geregeld pas wakker maken om 7.00 uur….) Dit alles valt en staat wel met of ik de avond er voor de discipline had om er op tijd in te gaan.

Ook om Kate haar tas klaar te maken is het fijn om heel even een momentje te hebben. Beker melk mee, broodje. En ze wil graag wat extra fruit mee voor onderweg in de auto. Waarom? Geen idee, maar mijn zegen heeft ze.

Vorige maand kreeg ik een nieuw setje met producten van Nom Nom Kids om uit te proberen. Ik kende het merk al van vier jaar geleden, toen ik de knijpzakjes uitprobeerde met Kate en er een blog over schreef. Inmiddels is het assortiment uitgebreid en zijn er naast de zakjes van toen nu ook snackzakjes en boterhamzakjes…perfecte timing! En daarom proberen we ze graag uit.

Kate krijgt elke dag één boterhammetje mee. Volgens de juf precies genoeg om op te eten in de tijd die ze hebben. Ze is elke dag 13.00 uur uit, en kan even later uitgebreider lunchen thuis of op de bso. Ik was als moeder om te beginnen al enorm opgelucht dat het überhaupt om ‘slechts’ een boterham ging en dat ik geen broodtrommel hoef te vullen met kindvriendelijke doch maatschappelijk verantwoorde quinoawraps, hartige taartjes en dadels. Nee, een lekkere ouderwetse boterham volstaat en dus zijn de boterhamzakjes top. Ze zijn bijzonder duurzaam, in tegenstelling tot de wegwerp varianten kunnen deze morgen opnieuw mee naar school.

De zakjes nemen weinig ruimte in in de kast en tas en zijn niet zo log als een (halflege) broodtrommel. Door middel van de zip-sluiting blijft het broodje lekker vers en indien nodig kunnen ze in de vaatwasser. De guitige monsters geven het geheel een leuke aanblik.

De kleinere snackzakjes zijn perfect voor fruit of andere kleine knabbels.

De knijpfruit zakjes zijn ideaal om mee te nemen wanneer we op pad zijn. Fruithapje voor Mick, smoothie voor Kate, en ze zijn er nu ook in een groter formaat. De kleinere vul je met 140 ml, de grote met 200 ml. Ze laten zich gemakkelijk vullen en kunnen, net als de andere zakjes in de vaatwasser. Op warme dagen maak ik ze graag van te voren en vries ze in. Dan bevroren in de tas en tegen de tijd dat we ze nuttigen zijn ze ontdooid, maar nog wel lekker koud. Nu Mick nog zo klein is knijp ik zijn fruit of groente vanuit het zakje op een klein lepeltje. Heeft hij genoeg, draai ik de dop er weer op. No mess, mama heel blij. De zakjes die ik jaren geleden testte met Kate gebruik ik nu nog. Ze hebben de test der tijd zeker doorstaan, dubbel duurzaam dus.

Alle Nom Nom producten zijn vrij van BPA, PVC en Phthalate.

We zijn oprecht fan. Enige waar ik als moeder nog op kan hopen is dat ze uit school steeds weer mee naar huis komen. Op alle zakjes kan je goed de naam schrijven met de semi permanente stift die verkrijgbaar is op de site. Of je kan er, zoals ik deed, een naamlabel op plakken. Zou goed moeten komen. De toekomst zal het uitwijzen.

Wederom zeer enthousiast over de producten van Nom Nom Kids. Wij gebruiken ze al jaren met heel veel plezier. Sterker nog, nu ik het er zo over heb, ik maak voor ik naar bed ga nog even een smoothie voor morgenochtend onderweg. Mango, banaan. Heeft ze die vitamientjes vast binnen.

Fijne avond!

De mama van Kate

[Kans maken op een setje boterhamzakjes of een setje knijpzakjes? Op de Instagram van mamavankate vind je nu een leuke winactie!]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s