The Parent Tribe

Wat moet het fijn zijn een plek te hebben met gelijkgestemde waar je hardop kan zeggen hoe je het ouderschap ervaart. Wat je het meest fantastische vind aan ouder zijn. Maar ook dat het soms helemaal niet leuk is. Dat je het soms even niet meer weet. Waar je kan sparren over de dilemma’s waarmee je worstelt. En dit alles zonder commentaar, en bovenal: zonder advies. Want hoewel het vaak goed bedoeld is, het is ook vaak ongevraagd en je schiet er zelden iets mee op. Een ouderavond voor ouders. Het bestaat, en het heet Tribe Night.

De Tribe Night is een initiatief vanuit Parent Tribe. Opgezet door Otto en Dorien met als missie het ouderschap bespreekbaar te maken in een veilige en open omgeving. Waar er geluisterd wordt, je niet veroordeeld wordt en waar ouders elkaar kunnen inspireren in plaats van beleren.

Deze Tribe-avond is voor ouders van jonge kinderen en gaat over het ouderschap, en over jou als ouder. Maar boven alles gaat het vooral even niet over de kinderen. Er is ruimte voor waar je staat in relatie tot andere, je partner, de mensen om je heen. En je plaats in de wereld als ouder.

Waar ik tegen aan loop in mijn rol als moeder? Dat ik mij schuldig voel dat ik meer dagen werk dan dat ik thuis ben. Dat ik mij schuldig voel over de aandacht die gaat naar de jongste ten koste van de oudste. Dat ik al anderhalf jaar niet geslapen heb maar het evengoed moeilijk vind voor mijzelf te kiezen en bijvoorbeeld een nachtje weg te gaan om te slapen. Dat manlief vaak op de derde plek komt, omdat ik overdag al mijn kruit verschiet aan de kinderen en ’s avonds gewoon echt heel héél moe ben. Het zijn zomaar wat voorbeelden.

Wat ik heb geleerd na een Parent tribe avond? We doen allemaal maar wat. We voelen ons allemaal schuldig. En een groot deel van mijn zorg en gevoel komt van wat ik denk dat andere van mij vinden. En het is ok. Ik mag er zijn, het gevoel mag er zijn. En het is goed om af en toe even bij jezelf in te checken en te zien dat je het best heel goed doet. En dat even te ordenen in het hoofd en om te zetten in positieve intenties voor de toekomt.

16 januari, om 19.30 uur is er in Amsterdam weer een Tribe Night en ik zou het jullie allemaal gunnen om een keer aan te sluiten. Het is een bijzondere avond die zich maar lastig laat vastleggen in een stuk tekst, maar ongelooflijk bijzonder is om te ervaren.

Kijk op de site of vind Parent Tribe op de Instagram!

Misschien zie ik jullie daar!

De mama van Kate