Kom maar door met die lente!

“Was het maar weer lente!” ik praat hardop tegen mezelf terwijl ik op de bank zit en kijk naar de hagel op onze vlonder. De winter heb ik wel gezien. Voor zover je natuurlijk van een winter kan spreken. Want alweer blijven mijn schaatsen dit jaar op de zolder. Weer maakte we geen sneeuwman in de tuin. De slee waar ik Kate dit jaar op hoopte te zetten heeft de schappen van de winkel niet eens verlaten. Zonde. Maar goed, dan maar niet. Kom maar door met de lente!

Kom maar op met de kleurrijke bloemetjes tussen het gras, de groene knoppen aan de bomen. Naar buiten zonder jas. Gympen aan. De zon die al flink begint te branden. Kopje koffie in de zon en uit de wind. Het leven is goed.

Kate loopt zonder jas, sjaal, muts en wanten. We spelen in het park op de glijbaan die ik niet eerst hoef droog te wrijven. We eten een broodje in het zonnetje en het leven is goed.

We fietsen naar de supermarkt, zonder skipak, haren wapperen in het briesje. We spelen in de tuin. We zoeken beestjes, en horen de vogeltjes fluiten terwijl ze hun nestjes bouwen.

Tough cookies. De hagel is inmiddels veranderd in hopeloze kleffe sneeuw. De druppels lopen langs de ramen. Aan de kapstok hangt de regenhoes van de wagen te drogen. De tussendeur klappert door de wind op het huis. Het is niet anders. Voorlopig zitten we nog wel even vast aan de winterjassen en paraplu’s.   

 Het geeft niet. We maken er maar gewoon weer het beste van. We zijn alsnog wel elke dag buiten. We ontdekken het gevoel van de regen in ons gezicht. De wind blaast onze haren in de war en we springen met onze laarsjes in de plassen. Niets wat ons tegen houd. Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. En wij lekker ook. 

Het leven is goed!

De mama van Kate

3 gedachtes over “Kom maar door met die lente!

  1. Danielle zegt:

    Oeeeh ik krijg ook al helemaal zin in de lente als ik dit lees. Spot on, dat lentegevoel omschreven. Hopelijk werken we vanaf dit weekend langzaam naar de lente toe en laten we beetje bij beetje langzaam de handschoenen, de muts, sjaal achterons en werken we langzaam naar de gympen en jasloze periode toe 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Danielle zegt:

    Oeeeh als ik dit zo lees krijg ik ook veel zin in de lente! Hopelijk vanaf dit weekend kunnen we stukje bij beetje de handschoenen achter ons laten, dan de sjaal, de muts en zo werken we langzaam naar de gympen toe 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s