Liefde voor muziek 

“Ok, dan gaan we nog even in een kringetje zitten.” zegt dansjuf Simone. “Oh nee!” reageert Kate geschokt. En ze wijst naar de muziekspeler. Zet ze nou echt de muziek uit? 

Een paar weken terug zijn we begonnen met dansles. Bij de Minichichi Club in Amsterdam volgen we Werelddans, speciaal voor kleintjes van 1,5 tot 4 jaar. Afrikaanse klanken vullen de ruimte en de papa’s, mama’s en kleintjes bewegen er vrolijk op los. We laten ons inspireren door bosdieren, of bloemen. We kruipen over de grond en we zwaaien met onze armen door de lucht als ware vogels. Kate kijkt de eerste paar minuten de kat uit de boom, maar wanneer de ruimte zich vult met muziek gaan alle remmen los. 

Of het nu oude jazz is, de nieuwste van Justin Timberlake of, heel soms, K3. Kate is gek op muziek. We luisteren naar Ella Fitzgerald, Elvis of The Beatles. Het maakt Kate weinig uit. Bij de eerste klanken beginnen de heupen te wiegen en gaan er twee handjes de lucht in.

 In de stad kost het mij moeite Kate mee te krijgen wanneer we een draaiorgel of straatmuzikant tegenkomen. Vrolijk dansend steelt ze de show, mensen blijven staan om naar haar te kijken en ik gooi steeds maar weer wat geld in de pet. Hartelijk dank voor het entertainen van mijn kind.

Ik ben er trots op. Wat is er fijner dan muziek? Waar je plezier uit haalt, soms kracht en inspiratie. Muziek was altijd een rode draad door mijn leven. Als kind was er altijd muziek thuis. Niet dat mijn vader nou eindeloos op een gitaar zat te tokkelen en mijn moeder enthousiast achter de vleugel dook. Maar muziek was er altijd. Eros Ramazotti, Rick Asley, Michael Jackson. Stond er geen cd op, stond Skyradio wel aan. (Hier is mijn meisjesdroom ontstaan. Ik wilde vroeger altijd de zangeres van Skyradio worden. Nog steeds wel eigenlijk…)  Daarnaast zong ik al van jongs af aan in het Avro’s kinderkoor en zong ik (kinder)koortjes voor artiesten in de studio.

Ook in mijn zwangerschap was er genoeg muziek. Optredens met de band, in mijn 37e week nog een heel opname weekend in een hutje op de hei. Voorstellingen, concerten, radio. En ik heb al die tijd heel veel voor haar gezongen. Zachtjes zong ik True Love van Cole Porter, terwijl ik fantaseerde over het wiebelmeisje in mijn buik.

Vandaag de dag is er overal muziek. We dansen in de file in auto, we dansen op de muziek in de Albert Heijn, en we dansen in pyjama in de huiskamer.

 Kate voelt muziek. Tot op het bot. En ik geniet als ik zie hoe zij geniet. Kleine wiebelkont. Ik hoop dat je altijd zo muzikaal blijft.  

We rekken en strekken nog wat, en dan is het gelukkig tijd om nog even te dansen. De dansjuf zet de muziek weer aan en sambaklanken schallen door het danslokaal. Kate begint de heupen te wiegen en steekt twee handjes de lucht. Jaaa! Dank je wel juf Simone voor weer een fijne les, tot de volgende keer.

Mama van Kate


De Minichichi club vind je op de Spaarndammerstraat in Amsterdam. Naast een heerlijk winkeltje met duurzame producten en een hoekje voor een goede kop koffie kun je er verschillende workshops volgen. Zo is er onder andere yoga voor de mama’s. En dans, yoga en muziekles voor kinderen. Meer info vind je op de site.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s