Gezinsuitbreiding!

Ok, misschien een beetje flauw kopje, maar niet helemaal gelogen. Nee, ik ben niet zwanger, ja we hebben er een kleintje bij. Een katje!

“Zijn jullie nog op zoek? We hebben een hele leuke!” Zo begon het twitter-berichtje van de Poezenboot een paar weken geleden. Wie mij kent weet dat dit een heel gevaarlijk berichtje is, ik kan namelijk moeilijk nee zeggen, met name tegen een beestje. We bellen, bespreken, krijgen een foto en besluiten uiteindelijk (nou ja, eigenlijk meteen) over te gaan tot adoptie. 


Negen uur zondagochtend kloppen we aan bij de Poezenboot in hartje Amsterdam. We klimmen aan boord, nagekeken vanaf de gracht door een welkomst committee van zes jonge zwanen. In een mandje wacht Maui (die tot dat moment nog door het leven ging als Snorretje) en vanuit de tas klinkt meteen een hartelijk geronk. Daar is hij, zwart wit met een olijke snor. “Hallo Maui poes! Ga je met ons mee? We hebben een heerlijk thuis voor je.”

Thuis is er van wennen geen sprake. Het katje gaat direct op avontuur. Wat heeft deze nieuwe omgeving te bieden? Waar kan ik op, in, door, langs en overheen? Al snel vind hij zijn eten en de kattenbak. Het lijkt of hij nooit ergens anders heeft gewoond. Hij speelt met Kate en kruipt bij haar wanneer ze even een filmpje kijkt. 

Nu,een paar dagen later, is er al een ware vriendschap ontstaan. Kate kan niet wachten aan het einde van de dag naar huis te gaan om hem te zien. Ze sleept tekeningen, takken en ander ‘cadeaus’ voor hem mee. Ze helpt hem eten te geven en kijkt verwonderd hoe ik dat doe met de kattenbak. “Maui poept op het potje. Als hij groot is gaat hij op de wc toch mama?” Ehm….

Wat is dat toch belangrijk dat we kinderen leren om te gaan met dieren. Kate leert nu voor haar beestjes te zorgen (naast Maui zijn we trotse ouders van de goudvissen Dory en Nemo…) en ze met respect te behandelen. Dat Maui gek is op knuffelen, maar wanneer je hem zeer doet, of wanneer hij liever met rust gelaten wil worden, hij je zal krabben. Ook katten hebben wel eens een offday. 

Kate leert dat Maui deel uitmaakt van het gezin en afhankelijk is van ons. Dat hij er mag zijn. En dat wanneer we goed voor hem zorgen ze een vriend voor het leven heeft. Liefde en respect voor dieren. Iets wat ik zelf van huis uit heb meegekregen en hoop door te geven aan Kate.


Maui is een kadootje. Wat heerlijk om met hem te spelen en met hem te kroelen. Leven in de brouwerij (want dat hadden we nog niet genoeg…) Een beest(je) in huis. Ik heb dit ontzettend gemist. 

Welkom bij de familie kleine, we zijn blij dat je er bent!

De mama van Kate 


Ook interesse in een poesje of kater? Wanneer je goed hebt nagedacht over de consequenties van deze jarenlange verantwoordelijkheid, loont het zeker de moeite eens in het asiel te kijken. Duizenden katten, groot en klein, zijn op zoek naar een warm mandje. Dikke bankhangers, vliegensvlugge avonturiers, tuin- en balkonkatten. Zwarte katten, rode en witte, kittens en oude opa-katten. Heel veel lieve vrienden op zoek naar een beetje liefde en aandacht (en een bakje brokjes…)
Adopt don’t shop 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s