Kate’s Favorites: Aapjeskooi

Vandaag vierde we het feest van Aap. Dat wil zeggen, ‘feest’ was het thema van de Aapjeskooi les waar Kate en ik vanmorgen, op uitnodiging van Kate’s allerbeste vriendin Sara, aan meededen. We mochten drie kwartier klimmen, rollen, springen, zwieren en dansen. 

In Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en de Bollenstreek vind je op woensdag en zaterdag Aapjeskooi. Een gymzaal vol gymtoestellen, activiteiten en muziek. Onder professionele begeleiding kunnen de kinderen werken aan hun motoriek, en bovenal even heerlijk bewegen. Er zijn lessen voor dreumessen, peuters en kleuters. Elke les heeft een eigen thema, aansluitend op de belevingswereld van de kinderen.

Wij reden vanmorgen richting Amsterdam west, waar we werden opgewacht door de dol enthousiaste Juf Merel. Na een liedje en een opwarming met ballonnen, het thema was tenslotte feest, kregen we uitleg over het parcours en mochten de kinderen ‘los’. 

Een kado bezorgen bij Aap.


Klimmen naar boven, over de evenwichtsbalk, glijden naar beneden, dan omhoog in het klimrek om Aap zijn kado te bezorgen. Dan de trampoline. Springen, springen, springen, springen, nog even springen en met een koprol van de heuvel. Via de trap de ‘taart’ op en wederom glijdend naar beneden. 

Juf Merel zag de kinderen. Dat viel op. Ze hielp ze drempels over, complimenteerde ze met overwinningen en bood meer uitdaging waar nodig. Voor ieder wat wils. De papa’s en mama’s assisteren de kinderen waar nodig. (Sorry paps en mams, dit is geen uurtje Facebooken langs de kant terwijl de kinderen zichzelf vermaken…)

“Mama, ik doe het!”


Voor Kate was het letterlijk één groot feest. Dit aapje kon niet wachten te beginnen en ging dan ook vol enthousiasme de toestellen op. Heerlijk om te zien hoe ze de eerste ronde een handje vroeg en vanaf de tweede ronde helemaal op ging in het spel. Zonder angst. Angst die mama af en toe wel voelde, wanneer ze zonder zorg steeds hoger dat klimrek in ging.

Op de website van Aapjeskooi vind je de meer informatie, waaronder de locaties, de lesroosters en de prijzen.

Wij zijn in ieder geval fan en schrijven ons in om vaker te gaan Aapjeskooien!

Dank Julie&Sara voor de uitnodiging en Merel voor de top ochtend!

De mama van Kate

Een gedachte over “Kate’s Favorites: Aapjeskooi

  1. karlienvh zegt:

    Doet me denken aan de bewegingsleer die mijn dochter vorig jaar volgde, maar dan met aapjes wat wel een extra attractie is. Dit jaar wilde ze liever ballet doen, maar na één les vroeg ze wel “en wanneer gaan we nu nog eens turnen?”. Zou in principe kunnen want ballet is op zaterdag en bewegingsleer op zondag, maar ik vind het toch wat te veel (geen enkele dag meer uitslapen), dus we slaan het even over, ik heb haar beloofd om erover na te denken om na de kerstvakantie toch weer in te schrijven (want volgend schooljaar is ze er te groot voor, dan kan ze mulimove doen maar dat is zonder participatie van de ouders dus minder leuk).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s