Insignety; een ring met een persoonlijk tintje

Ik had simpelweg gereageerd op de Instagram foto die Insignety een tijdje terug plaatste. ‘Wat zou je laten graveren in een ring’. Ik reageerde met een loepzuivere Pinterest quote en dacht er verder niet meer over na. Tot ik won. Ik won!

Op de beeldschone trouwbeurs ‘Engaged’ in de Westergasfabriek mocht ik, begin oktober, op de stand van Insignety, een 14k gouden ring ontwerpen met mijn eigen handschrift. 

De nachten voor de beurs natuurlijk slecht geslapen. Want hoewel zo’n motivational quote hartstikke hip is, realiseer ik me dat dit een mogelijkheid is iets te maken voor het leven, iets wat ik straks misschien kan doorgeven aan Kate. Langzaam dringt tot mij door hoe waardevol dit kado is, en de piekeraar in mij gaat los op wat ik wil. Ik denk er aan mijn ouders iets te laten schrijven, of mijn oma. Of om zelf belangrijke data of plekken op te schrijven en te verwerken in mijn ontwerp. Elke nieuw idee lijkt het beste tot ik weer iets anders verzin. 

De ringen van Insignety worden ontworpen met een persoonlijke touch. Een tekst, getypt of zelf geschreven, een vinger afdruk of hartslag. Daarnaast is er de mogelijkheid het geheel te verfraaien met diamanten, zowel natuurlijke diamanten en laboratorium, conflictvrije diamanten.

Toen ik een paar dagen later op een avond het gedicht ‘I carry your heart’ van E.E. Cummings tegenkwam in een schriftje viel het kwartje. Ik vind dit gedicht al jaren prachtig. Onvoorwaardelijke liefde. “Ik draag jou hart in mij”. Dit wilde ik verwerken in de ring. Ik zou zelf een zin uit het gedicht schrijven, en de papa van Kate vragen naar zijn hartslag.


En dus, op naar het Westerpark. Op de beurs ontwierp ik stap voor stap de ring. Welke maat? Welke kleur? Hartslagen werden geregistreerd en ik schreef duizend keer de zelfde zin tot ik op en top tevreden was. Samen met Sales professional Amber maakte we het ontwerp met de Insignety software. Tot ik helemaal happy, en stapelverliefd op de ring de beurs kon verlaten.


Na de beurs is het design team van Insignety aan het werk gegaan om de puntjes op de ‘i’ te zetten. Na goedkeuring kon de goudsmit aan de slag om de ring te maken. En gisteren mocht ik hem (eindelijk!) in ontvangst nemen.


“I carry your heart’ in mijn eigen handschrift, met aan de binnenkant de hartslag van de papa van Kate. De hartslag van de liefde van mijn leven, maar ook de hartslag van een hartpatiënt. Een gezonde hartslag is hier in huis namelijk al lang niet meer vanzelfsprekend. En dat maakt deze ring dubbel zo waardevol.

Dank je wel Insignety voor dit prachtige kado! Eeuwig dankbaar 🙂

De mama van Kate 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s