Vakantiehuisjes-arrest

Voor mijn voeten scharrelt een eekhoorn. Ik probeer me niet te bewegen om hem niet weg te jagen. De specht in de boom klopt er rustig op los en ik hoop dat het haasje dat we gisteren zagen, vandaag ook nog even langs hupt.

Knabbel…

Ik zit op het terras van ons huisje en geniet van de omgeving. We zijn een weekje weg met z’n drieën, de laatste vakantie in deze samenstelling. Binnen nu en zes weken verwachten we Kate’s kleine broertje en zijn we voortaan een gezin van vier. Gek idee. Mede omdat ik al zo ver ben in mijn zwangerschap deze zomer geen wekenlange vakantie naar Amerika maar een keurig weekje Center Parcs. We zitten in België, ver genoeg voor het vakantie-gevoel (want andere supermarkt) en dichtbij genoeg om snel thuis te zijn, of in ieder geval in Nederland, in geval van nood.

De eerste dagen hebben we al goed benut. Zwemmen, vliegeren, varen, fietsen. ’s Ochtends verse broodjes, boodschappen in het dorpje. Kate is in de wolken. Ze kijkt er al weken naar uit, en nu sluit ze elke dag af door het te benoemen tot ‘dag van haar leven’. Er gaan vier jurken per dag doorheen, want elk uitstapje vraagt om een ander ensemble, kleine fashionista. Ook is ze hoofd ‘croissantjes halen’ en directeur ‘ijs’.

Heerlijk buiten ontbijten.

Helaas, voor iemand als ik, die de afgelopen weken vooral op de bank heeft doorgebracht, hakt het vakantie vieren er wel in. Al het fietsen (want geen auto’s op het park), lopen en zwemmen betekent ook dat ik amper nog rechtop kan zitten.

En dus heb ik vandaag huisarrest. Kate en papa dobberen momenteel ergens op een bootje, gaan straks zwemmen en op avontuur in Center Parcs’ Discovery Dome. Mama zit dus op een stoeltje voor het huisje. Omgeven door beestjes doet ze braaf haar mensendieck oefeningen en leest een boek. Heerlijk zou je denken, maar ik ben mij ineens bewust van het fenomeen ‘fear of missing out’. Het is zo heerlijk om dat kleine meisje te zien genieten, en eerlijk is eerlijk, zoveel tijd op een dag doorbrengen met de papa van Kate is ook een luxe.

Helaas heb ik geen andere keus dan het te omarmen. Dagje niks om te herstellen. Ik lees nog wat, doe nog een rondje Belgische en Duitse tv-kanalen en ga even liggen. Opladen. Dan pak ik weer mijn telefoon en Google wat we zoal kunnen doen in de omgeving. Morgen weer tijd voor nieuwe avonturen, ik verheug me vast.

Geniet van jullie zomer!

De mama van Kate

Lekker moe koppie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s