Slapen onder de verzwaringsdeken van Calmzy

Het is kwart voor acht op zaterdagochtend. Ik schrijf dit vanuit bed. Wakker, en alleen. Dat wil zeggen, manlief ligt nog naast me, maar Mick ligt nog in zijn eigen bed…te slapen!

Wie ons al langer volgt, zeker degene die ons volgt sinds we Mick kregen of daarvoor weet dat slapen sinds 1 september 2018 niet zo vanzelfsprekend is als we graag zouden willen. En natuurlijk hoort het bij het hebben van jonge kinderen, maar Mick was lange tijd elk uur wakker, en kon dan niet zelf weer in slaap vallen. Hij wilde zijn moeder, nam geen genoegen met zijn vader, en zodoende leefde ik maandenlang als nachtdier terwijl alles overdag ook gewoon doordraaide.

Vorig jaar kwam er een omslag. In de rust van de eerste lockdown ging Mick beter doorslapen. We gingen van elk uur wakker naar één a twee keer per nacht wakker, wat voor mij een wereld van verschil maakte. En hoewel ik mij gelukkig prijs met waar we staan ten opzichte van een jaar terug, had ik toch nog wat verbeterpunten. Mick heeft namelijk veel tijd nodig om in slaap te vallen, en wanneer hij ‘maar’ één keer wakker wordt ‘s nachts, lukt het hem nog steeds niet zelf weer in slaap te vallen.

En toen kwam Jurgen van Calmzy met de vraag of we een deken wilde uitproberen. Good things come to those who wait! Yes, natuurlijk willen we dat!

De verzwaringsdeken is gebaseerd op onderzoek naar diepe druk simulatie (DDS). DDS is een constante diepe druk op het lichaam, die subtiel en gelijkmatig over het lichaam verdeeld wordt. De druk van de deken simuleert het gevoel van een knuffel en schept geborgenheid. Diepe druk stimulatie is een methode om prikkelverwerking in de hersenen op een juiste manier te stimuleren. DDS wordt veel toegepast bij kinderen en volwassenen met autisme, ADHD, ADHD, psychische klachten, maar ook bij verschillende lichamelijke klachten. Jurgen, zelf geplaagd door slapeloosheid, gebruikt zijn ervaring en richt Calmzy op. En nu mogen we zef proberen hoe dit Mick eventueel helpt. (Meer over DDS lees je hier.)

De jungle dieren op de hoes van de deken zorgen voor instant-liefde bij Mick. Ik kan geen beter thema bedenken voor onze leeuw en olifant-loving dierenvriend. 1-0 voor Calmzy. Eenmaal in bed moet hij duidelijk wennen aan het gewicht. De eerste nachten schopt hij de deken nog geregeld van zich af en stop ik hem een aantal keer opnieuw toe. Langzaam maar zeker krijgt hij er meer vertrouwen in en inmiddels kruipt hij zelf onder de deken en laat zich lekker instoppen.

We gebruiken de deken nu twee weken, en in deze korte tijd is er echt al duidelijk verschil merkbaar. Mick valt ‘s avond aanzienlijk sneller in slaap, en heeft mij minder nodig. Waar hij eerder altijd mijn hand of arm vast wilde houden met in slaap vallen (ja, zo erg was het) vind hij nu sneller zelf rust. De afgelopen weken sliep hij zelfs heel geregeld door. Ja echt, door! Vaak staat Mick rond 5.00 uur te roepen en slaapt hij het laatste uurtje bij ons. Nu word hij vaak pas zeven uur zelf wakker, of valt na een paar keer roepen in zijn eigen bed weer in slaap. Jongens, ik weet niet wat me gebeurd…

Na het schrijven op Instagram over het uitproberen van de deken hoor ik niets dan goede verhalen over het slapen met een verzwaringsdeken van zowel volwassenen als kinderen. En ik kan niet anders zeggen dan dat het deze weken is bevestigd. Ik kijk uit naar de uitkomsten op de langere termijn, maar we zijn nu al zo tevreden en dankbaar voor deze toffe kans.

De deken is 90 x 120 cm en verkrijgbaar in twee gewichten, afhankelijk van het gewicht van het kind. De hoes van de deken is wasbaar en zit met lusjes rondom vast aan de deken. Dit voorkomt schuiven van het dekbed (iets waar ik zelf echt een gruwelijke hekel aan heb…)

Dus dan nu de vraag, willen jullie het ook uitproberen? Want ik mag de kinderdeken weg geven aan één van jullie! Kijk op onze Instagram om te zien hoe en wat. Geloof me, het is zeker de moeite waard het te proberen! [winactie afgesloten; Arthur van harte met de deken!]

Liefs!

Een uitgeslapen mama van Kate & Mick

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s