De laatste…

Terwijl we flink genieten van heerlijke weken in de VS heb ik een belangrijke beslissing genomen. Ik wil mijn aandacht verleggen naar het hier en nu, en meer weg van het ‘leven’ online.

Ook al ben ik de afgelopen jaren steeds minder gaan investeren in ‘mamavankate’ op Instagram en mamavankate.com, het vraagt altijd aandacht. Aandacht die ik het ook wil geven want het is mij dierbaar en de contacten die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan zijn mij lief. Maar even iets plaatsen leid altijd tot gedachteloos scrollen en meerdere keren kijken of iemand heeft gezien wat ik heb geplaatst. Doe ik het voor de likes? Nee, ik doe het voor de connectie. Maar het kost me tijd en connectie met het hier en nu. Blogs schrijven kom ik amper aan toe, wat mij dan weer frustreert, want ik wil het, en moet het misschien ook wel van mijzelf. Ideeën zat, maar tijd en energie minder.

Nu kan ik weer een maandje offline gaan, of wat minderen, de app wissen misschien, maar ik kan ook een mooie periode afsluiten en er met veel liefde op terug kijken. Kate was net geboren toen ik dit avontuur begon. Bloggen over het moederschap met een plek op social media waar ik verbindingen kan leggen met andere ouders en met toffe kleine ondernemingen.

Een plek waar ik mijn ei kwijt kon over het nieuwbakken moederschap, jullie kon meenemen in mijn zoektocht naar een minimalistischer leven, ik kon rekenen op jullie support toen Mick mij nachten lang wakker hield… Zo waardevol, maar ook afleiding. Afleiding van de kinderen, afleiding van wat ik eigenlijk moet doen en afleiding van wie ik eigenlijk wil zijn.

Dus nu, nu Mick naar school gaat en ik officieel geen kleintjes meer in huis heb sluit ik na ruim zeven jaar het account @mamavankate. Het prachtige logo dat Mireille voor me maakte gaat in een mooi lijstje aan de muur als herinnering aan dit toffe avontuur.

Het is een raar idee en ik heb er veel over getwijfeld. Maar ik speel al zo lang met de gedachte. Grappig genoeg kwamen er nadat ik dit besloot tal van berichten in het nieuws over social media en mentale gezondheid, mensen die zich terug trekken. Misschien is het een teken. Nadat ik jaren terug al mijn andere sociaal media accounts sloot, Facebook en Twitter, komt er nu ook een einde aan deze.

Verdwijn ik dan totaal van de radar? Nee hoor. Want mijn nieuwste kindje Speels Fotografie vraagt ook online zichtbaarheid, daar kom ik anno 2022 moeilijk onder uit, maar op een totaal andere manier. En omdat het nog zo in de kinderschoenen staat zie ik daar een mooie uitdaging om dat op een nieuwe en een meer zakelijke manier te benaderen, met natuurlijk altijd nog wel mijn eigen persoonlijke touch. Bijvoorbeeld door posts van te voren in te plannen, ik noem maar wat. Iets wat ik hier nooit heb gedaan, het is hier allemaal nogal spontaan en vooral totaal ongepland. (Ok, behalve deze post 😉) Voel je vooral vrij om daar aan te haken. En ik sta er altijd voor open om op een andere, offline manier contact te houden, juist!

Dus…veel liefs, en dank jullie wel voor dit fantastische avontuur, onbeschrijfelijk dankbaar voor deze tijd ♥️ Wij genieten nog een dag in Miami en rijden dan verder naar de volgende bestemming op onze heerlijke reis. En mamavankate…logt nog één keer uit!

Liefs, Claire

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s