Zoveel te doen…

Alles ingepakt en op zolder? Check. Kleren in de koffer? Check. Kleren die achterblijven in zakken tegen het stof? Check. Spullen van Kate? Check. Broodjes voor de hulptroepen? Check. Jezelf? Ehm….

Vanmiddag in de auto draaide ze ‘Zoveel te doen’ van Toontje Lager. Ik had echt geen toepasselijker nummer kunnen bedenken voor vandaag.

Vanmorgen eerst met mijn verkouden hoofd alle laatste dingen ingepakt. Kleertjes van Kate. Onze eigen kleren. Snel nog een laatste was. Alle spullen die achterblijven ingepakt in vuilniszakken tegen het stof. Badkamer opgeruimd, huiskamer opgeruimd. Toch nog een was. Boodschappen gedaan om de mannen die morgen komen helpen met verhuizen te voorzien van broodjes. Sleutels snel opgehaald van ons tijdelijke thuis, en vervolgens moe en gaar bij mijn oma op de bank geploft. 

Mijn oma is 82 en nog altijd zeer kwiek. En ongelooflijk dol op Kate. Ze heeft altijd op ons gepast toen wij nog klein waren, en het is heel bijzonder om haar nu met mijn eigen kindje te zien. En ze is het nog niet verleerd. Kate is even gek op haar, als zij op Kate. En terwijl Kate overladen wordt met liefde en plezier, word ik overladen met bitterkoekjes en drop. Ouderwets. Zoals het hoort. Kopje koffie erbij en even opladen.

Nu weer thuis. Alles is leeg. Alleen de droger draait nog. Er staat een tas te wachten waar de droge was straks in kan. En dan zijn we klaar voor vertrek. Ik denk dat ik alles heb. Ik hoop dat ik alles heb. Maar ja, zal je net zien. De helft van wat ik mee neem zal ik niet nodig hebben, en de helft van wat ik nodig heb zal ik ongetwijfeld niet bij me hebben. Maar ja, improviseren doen we al weken, dus dat houden we dan nog maar even vol. Ik zal in ieder geval blij zijn als we morgenavond orde op zaken hebben in het appartement en we hier de laatste grote klussen kunnen afronden.

Tussen alle bedrijven door moest ik wel nog even denken aan mijn buren, die deze verbouwing met ons samen doen. Ze zitten in de zelfde rommel als wij, maar gaan deze week wel nog  ‘even’ trouwen …respect.

Voor de laatste keer vanaf de bouwplaats!

De mama van Kate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s