Dagje dierentuin

Doodmoe is ze. Ik geef haar nog een flesje, en langzaam valt ze in mijn armen in slaap. Vandaag hebben we weer een bijzonder stukje van de wereld (en zijn bewoners) gezien.

Een dagje met Kate naar Ouwehands dierenpark. Niet de eerste keer dat ze in een dierentuin was, met tien weken heeft ze heerlijk liggen slapen in Dierenpark Amersfoort, maar wel de eerste keer dat ze het zo bewust meemaakte.

Ze heeft haar ogen uitgekeken. Heerlijk in de wandelwagen, wat een uitkomst, dus volop zicht op alles om haar heen. Samen met haar neef van 3 en nichtje van 4 mnd (deze keer de slaper) op avontuur.  

Heerlijk om te zien hoe ze vol verbazing al het nieuws in zich opneemt. Zo leuk dat ze steeds meer mee krijgt van de omgeving. 

De afgelopen weken is ze zich thuis steeds meer bewust van de hond. Ze hoort hem, ze ziet hem, en ze wil niets liever dan hem aanraken. Ze heeft dan ook de grootste lol wanneer hij naast de MamaRoo geduldig zit te wachten tot er iets te eten op de grond valt. Dat moest dus goedkomen in de dierentuin, genoeg te zien en te beleven.  

De vissen in het aquarium waren het mooist. Hoe meer kleur hoe beter. Clownsvisjes die kiekeboe spelen tussen anemonen, en met name de kwallen maakte een diepe indruk. Met grote ogen kijken naar de soepele bewegingen door het water. Door naar de gorilla’s, wow een grote voor het raam. Twee handjes op de ruiten, en het liefst had ze het raam meteen even afgelikt. Maar goed, ook ontdekken kent zijn grens. 

Vogels, ijsberen, slingerende apen en flamingo’s. Haar neef in een bootje, haar nichtje in de wagen, al die mensen en kinderen om ons heen, wat viel er veel te bekijken. Helaas had ze voor de Orang-oetans die voor het raam kwamen zitten om Kate even te bekijken dan net weer geen oog. Andersom was de fascinatie overigens groot.

Inmiddels ligt ze in haar bedje. Vanuit het donker kijk ik hoe ze ligt te woelen. Apen, vissen, zeeleeuwen, ze komen ongetwijfeld allemaal nog een keer voorbij. Het was een heerlijk dagje. Groot succes, snel weer doen.

Slaap lekker meisje.

De mama van Kate

Een gedachte over “Dagje dierentuin

  1. Nicoline zegt:

    Elisa is zich nu ook zeer bewust van de hond! Ze zoekt hem als ze hem niet zien en lacht zich een ongeluk als hij rent of met iets speelt! Ze grijpt ook naar hem en wil hem constant knuffelen! Zo leuk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s