Hitteplan(ning)

Hittegolf. Gejubel en geklaag wisselen elkaar af. Eindelijk zomer in Nederland maar eigenlijk véél te warm. 

Kate vind het wel prima. Want als je grootste hobby draaien en tijgeren is, en je mag dat vervolgens doen in een laagje verkoelend water dan valt er niets meer te klagen toch? Ze is gek op water. Rollen, draaien, slaan op het water. Ze gaat los. In bad doen is inmiddels dan ook een ware crime, omdat ze simpelweg niet te houden is. Maar in een zwembadje met een klein bodempje water kan ze lekker haar gang gaan. Gillend ligt ze te  spetteren. Waterrat. 

Het is erg warm voor die kleintjes, maar ik denk dat ik zelf meer last heb van haar warmte dan zij. Vind het vervelend dat ze, wanneer ik haar ’s avonds nog even check, zwetend in bed ligt. Zelf geeft ze er weinig om, ze slaapt in principe even goed als anders. Alleen gisterenavond was ze heel even wakker. Zwetend. Even een nat washandje in haar nek en een slokje water en ze was klaar voor de rest van de nacht. Gelukkig, want ik hoor om me heen niet anders dan kinderen die twee, drie keer per nacht wakker worden van de warmte. 

  Dat slapen is ook lastig. Want wat trek je die kinderen nu aan? In bed voelt alles te warm, met een (tijdelijke) kinderkamer op het zuiden is het er tropisch. Slapen in een rompertje, alleen de slaapzak of toch alleen de luier? Overdag laagjes. Is het te warm, dan kan ze langzaam afgepeld worden. Al heb ik haar gisteren maar gewoon in romper naar de crèche gebracht. Ook de auto zwemt ze uit. Vandaag maar eens zo’n luchtdoorlatend matrasje bestellen voor in de maxi cosi. Hoef ik haar misschien niet meer uit te wringen bij thuiskomst.  

Op mijn werk treed ook een hitteplan in werking. Water, water, water. Zwembadjes, watertafels, sproeiers, alles om ze wat verkoeling te bieden. De school is uit en we hebben het hele plein voor onszelf. ’s Ochtends lekker naar buiten, ’s middags binnen schuilen voor de felle zon. Kinderen hele dag in luiers. Ijsjes eten. En binnen een watergevecht met bekers en plantenspuiten. Lekker gek. Wij komen de zomervakantie wel door.

 Kleintje ligt nu te slapen, ik ga vast het badje opzetten. Hitteplan of niet, we genieten er met volle teugen van. Voor dat je het weet klagen we weer over natte bladeren op het spoor en sneeuw 😉 Fijn weekend!

De mama van Kate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s