Recept: Cranberry-Pistache Chocoladerotsjes

  
Donderdag neemt Kate afscheid op de crèche.  Eén van de twee. Ze gaat vanaf september drie dagen naar haar originele crèche, maar zolang zij de derde dag niet beschikbaar hadden ging Kate één dag in de week naar een ander kinderdagverblijf. Nu is het tijd om gedag te zeggen. Om de juffen (echt top meiden!) te bedanken heb ik iets lekkers voor ze gemaakt. Cranberry-Pistache Chocoladerotsjes.

Een lekker en super makkelijk recept om Chocoladerotsjes te maken. Pindarotsjes zijn natuurlijk heerlijk, maar deze zijn net even spannender. Je hebt nodig:

600 Gram pure chocolade 

200 Gram ongezouten pistachenoten

250 Gram cranberry’s 

Snufje grof zeezout

  
Smelt de chocola au bain marie. Wanneer er een gladde massa ontstaat van het vuur halen en er rustig de cranberry’s en noten doorheen roeren. Paar minuutjes laten afkoelen. Roer er het grove zeezout doorheen en verdeel de chocolade in kleine muffin vormpjes. Dit zorgt ervoor dat de chocolade niet uitloopt wanneer het te dun is. Als de chocolade dik genoeg is zou je ze ook in kleine hoopjes op bakpapier kunnen scheppen.

Zet de muffinvormpjes in de koelkast en laat ze een nachtje uitharden. De volgende ochtend heb je heerlijke Chocoladerotsjes met een kleine twist. Makkelijk en zo gepiept!

  Eet smakelijk!

De mama van Kate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s