Daar wordt aan de deur gebeld

Met z’n viertjes in pyama op de bank. Samen de intocht kijken. Aart staartjes op de kade, hij ziet de boot nog niet. Ze komen toch wel? Ja! Daar is hij hoor. Sinterklaas. Wat wil jij in je schoen? Mogen we hem vanavond zetten?   Het mag. We staan met zijn vieren voor de gaskachel. We zingen Sinterklaas kapoentje. Dat wil zeggen, mijn broertje en zusjes zingen het, en ik denk dat ik blokfluit kan spelen, maar zing het liedje eigenlijk door de fluit. Het geeft niet. Dat telt ook.

’s Ochtends voor dag en dauw stormen we de trap af. Hij is geweest ! Inpakpapier vliegt door de kamer. Joepie! Wat heb jij? Mag het mee naar school? Mag ik het nu opeten? Maar ik wil het nu!

Dan is het 5 december. Opa en oma op bezoek. Een tafel vol lekkers. Pepernoten, marsepein. Al misselijk voor de avond goed en wel begonnen is. Spanning. Wachten. Dan, hard geklop op het raam. Ik spring huilend bij mijn oma op schoot. Ik ben me helemaal kapot geschrokken. Jeugdtraumaatje.

Mijn vader komt binnen met een grote zak kado’s. Kijk, dat verzacht de pijn snel. Een barbie, bordspel, chocoladeletter. Wachten op de andere die hun pakjes uitpakken, wachten op nog een pakje met mijn naam.

Tijd om naar bed te gaan, alle kadootjes mogen mee naar je kamer hoor ik mama zeggen. Alles staat op het bureau tentoongesteld, klaar om morgen mee te spelen. Vanuit bed kijk ik nog even (welke is mijn lievelings?) en met een glimlach val ik in slaap, allemaal van mij. Slaap lekker.

 Dit jaar heeft het Sinterklaas vieren nog weinig zin. Ze is nog net geen één. Kate heeft geen benul. We gaan zaterdag wel even naar de intocht. Voor de gezelligheid. Muziek en kinderen, dat is sowiezo al feest voor die kleine. En dan over een paar jaar vieren we het heerlijk avondje misschien wel zoals vroeger thuis. Opa en oma op bezoek. Een tafel vol lekkers. Misselijk voor de avond goed en wel kan beginnen. Spanning. Wachten. En dan, hard geklop op het raam. Nou ja… Of Sint belt gewoon even aan.  Is misschien wel beter. Daar wordt aan de deur gebeld, kort gebeld, lang gebeld, daar wordt aan de deur gebeld wie zou dat zijn?

De mama van Kate

2 gedachtes over “Daar wordt aan de deur gebeld

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s