Koortskoppie

Nog even loop ik haar kamertje in. Het wordt buiten frisser, en al is het in ons houten huis nog erg aangenaam, ik pak toch een lakentje voor de nacht. Terwijl ik het instop schopt ze het al weer van zich af en begint langzaam te huilen: “nee, nee, nee”. Ok, ok, rustig maar. Ik leg het lakentje weer weg en aai haar over haar hoofd. Wow. Ze staat in brand.

Met de oorthermometer meet ik vlug haar temperatuur, 39.9, poeh. Ik vlieg de trap af en vul een fles met koel water, eerst maar even drinken. Terwijl ik haar verschoon en met de andere thermometer controleer merk ik al snel dat ze er zelf ook van in de war is. Arm schaap. Ik neem haar mee naar ons bed, even bijkomen maar. Ze komt bij me zitten, gaat weer liggen, draait, wiebelt en klimt dan uit bed. Als een dronken toerist waggelt ze richting haar eigen bedje: “liggen?” 

Vanuit mijn eigen bed luister ik naar hoe ze slaapt. Rommelig, wiebelig, ijlerig. Af en toe wordt ze wakker, huilt ze, kletst ze wat en zingt vervolgens compleet uit het niets de ‘Elmo-song”, waarna ze weer in slaap sukkelt. Dan wordt ze wakker en roept me. Ik kriebel haar rug, en langzaam zie ik hoe ze weer ontspant. 

Ik maak me op voor een lange nacht. Ik hoop maar dat de paracetamol haar zo een handje helpt om verder te slapen. En dat de koorts geen voorbode is van iets anders. Gelukkig is het weekend. We zullen zien.

De mama van Kate

3 gedachtes over “Koortskoppie

 1. Geranda zegt:

  Arme schat. Weet dat hoge koorts een functie heeft hè, dus ik zou zelf zuinig zijn met de paracetamol (hier eigenlijk nog nooit gegeven). Maar sneu is het wel… Sterkte!

  Like

  • mamavankate zegt:

   Ben ook zuinig hoor! Dit was denk ik de tweede ooit, daarom werkte hij ook zo snel denk ik haha ☺️ Geef het eigenlijk nooit, zelfde als met antibiotica, doe ik ook liever niet. Maar als het in ene zo hoog is, en voor de nacht vind ik het wel een fijn idee. Al een paar keer kindjes met koortsstuipen op de groep gehad, daar ben ik altijd wat huiverig voor (kan ook geen kwaad, maar wat een ellende om te zien…)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s