Nieuwe baan; the story so far 

Moe maar voldaan zit ik met een kop koffie op bed. Weekend! Na twee weken vakantie, en twee weken inwerken is het tijd om een kleine balans op te maken. 

Altijd spannend een nieuwe baan. Nieuwe plek, nieuwe collega’s, gewoontes en regels. Maar deze keer betekende het vooral een nieuwe rol. Van mama naar mama en juf. En dat is even wennen.

Waar ik normaal Kate bracht, zwaaide en alleen weer in mijn auto sprong, komen we nu samen binnen, trekken samen onze jas en schoenen uit en beginnen aan de dag. Best even omschakelen. Maar ik ben door mijn nieuwe collega’s gelukkig met open armen ontvangen en in een warm bad ondergedompeld. Er is vertrouwen in mijn kunnen als pedagogisch medewerker en ruimte om daarnaast ook gewoon Kate haar mama te zijn en een weg te zoeken in de combinatie van de twee rollen. 

Het was ook voor Kate even wennen. De eerste dag dat ik haar weg bracht naar de peuters en zelf naar de babygroep vertrok was moeilijk. ‘Mijn mammie!’ hoorde ik haar snikken dwars door de muur en even dacht ik “Waar ben ik aan begonnen…” Die middag ging gelukkig al veel beter, en elke dag die volgde werd het verdriet minder en ging ze steeds meer haar eigen gang. Inmiddels zijn we in de tweede wen-fase terecht gekomen. De ‘uitprobeerfase’. Even kijken waar mama haar grenzen in deze nieuwe situatie liggen. Helaas voor Kate liggen ze vrijwel op de zelfde plek. Voor mij is het heerlijk om haar zo dicht in de buurt te hebben. Juist als ze druk in het spel is met haar vriendinnen os het een genot om haar bezig te zien. Dat ik haar in de verte hoor lachen, gek zie doen, maar vooral om te zien dat het dezelfde Kate is als thuis. Ze voelt zich er duidelijk helemaal op haar plek en thuis. En een fijne plek is het zeker. 

Na twee weken boventallig te hebben gewerkt en rondgesnuffeld te hebben op de verschillende groepen begin ik maandag op mijn ‘eigen’ groep. Zin in. Lekker weer mijn eigen plekje met mijn eigen clubje. Terug naar weer een beetje structuur. Maar eerst even heerlijk genieten van het weekend. 

Fijne zaterdag!

De mama van Kate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s