American girl 

Waarom gaan vakanties toch altijd zo snel voorbij? We waren een maand weg maar het voelt alsof het pas net begon. Toch staan we al weer met beide voeten op Hollandse bodem.


Wat een heerlijk avontuur was het weer. Bramen plukken, spelen met haar neef en nichten, zwemmen in het meer. Het bezoeken van een dierenopvangcentrum of simpelweg wat winkels afstruinen. Historic towns, natuurgebieden, concerten in het park. We vinden altijd wel wat nieuws te doen ondanks dat we er al tien jaar komen.

‘Thuis’ zijn went zo heerlijk snel. De drukte, de rompslomp. Simpele dingen als boodschappen en het uitlaten van de honden. ’s Ochtends wakker worden zonder plan, genieten van een kop koffie met elkaar. Ik doe graag mee aan de dagelijkse sleur van het ouderlijk thuis. Het is natuurlijk niet helemaal eerlijk dat wij daar uitgebreid vakantie vieren terwijl de rest werkt , maar ik geniet van de beslommeringen en het Amerikaanse leven. Daarnaast is het zo ontzettend fijn om bij iedereen in de buurt te zijn en spontaan iets te kunnen doen met mijn zusjes en mijn neefje en nichtjes. 


Tussendoor, even met zijn drietjes. Vier dagen lang Walt Disney World. Kate laten dansen met Mickey en laten knuffelen met prinsessen. Cinderella Castle, dat volgens Kate eigenlijk van Elsa is. Vuurwerk, parades, achtbanen. De blik in haar ogen is goud waard. Eenentwintig jaar geleden werd ik hier voor het eerst betoverd en elk jaar vangt het me opnieuw. Het is fantastisch om Kate nu in die wereld mee te kunnen nemen, en te zien hoe ze geniet.


Na Disney door naar Miami waar mijn broer woont met zijn gezin. Kate is gek op haar Oom en het feit dat hij ons meeneemt op zijn boot de zee op is geen slechte bijkomstigheid. Twee dagen genieten van een tropische getaway, palmbomen en pina colada’s inbegrepen. Dit weekend mag voor mij voor altijd duren, maar we springen weer in de auto en rijden terug naar Atlanta voor de tweede helft van onze vakantie.


Kate is inmiddels veranderd in een real American girl. Ze antwoord links en rechts met ‘yes’ en ‘no’. Laat mensen voor met een elegant ‘Go ahead’, en bedankt keurig met ‘Thank you’. ‘Cheese’ voor een foto en ‘See you in the morning’ onderweg naar bed. Ze zou binnen de kortste keren vloeiend Engels spreken als ze de tijd kreeg. 

Maar de tijd zit er op. De vakantie is voorbij. We landen op Schiphol en als kers op de taart wacht de oma van Kate ons op aan de gate. Terwijl wij vandaag thuiskomen staat zij, als stewardess, klaar om ons toestel mee terug te nemen naar Philadelphia. Een dikke knuffel, even zwaaien en we gaan op huis aan. We gebruiken het weekend om bij te komen van de jetlag en gaan maandag weer aan de slag. 

Het was een feestje. En stiekem tellen we af naar de volgende keer, de volgende reis, de volgende vlucht.

De mama van Kate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s