Weekendje weg; een kadootje

Wat is er fijner dan er met zijn drietjes even tussenuit? Genieten van de natuur, van elkaar. Niet veel denk ik? En als je het weekend weg dan ook nog hebt gewonnen, is het een kadootje op alle vlakken.

Na de boomplantdag van Oerrr, de jeugdafdeling van Natuurmonumenten, plaatste ik een foto van Kate met haar boompje op Instagram wat later werd verkozen tot mooiste, en ons een weekend of midweek Landal opleverde. Super blij natuurlijk, en bijna een jaar lang hing de voucher boven de eettafel te wachten verguld te worden. Druk, geen vakantiedagen, komt wel, alle tijd. En toen was het ineens oktober en moesten we misschien toch even vaart maken. We boekte we een lang weekend in november.


Omdat ik inderdaad geen vakantiedagen meer heb, konden Kate en haar papa de eerste dag heerlijk met zijn tweetjes genieten. We kozen een park ‘in de buurt’ Landal Heihaas in Putten, en zo kon ik mij na het werken snel bij de familie voegen. De twee vakantiegangers hadden inmiddels al gezwommen, gespeeld en gedanst met Bollo, de Landal mascotte.

Zaterdag met zijn drietjes de natuur in. Wandelen door de bossen bij Kootwijk, spelen in Kootwijkerzand. Bomen klimmen, paddestoelen zoeken, graven, rennen. Het weer was prachtig. De helden zijn de 13,5 meter hoge uitkijktoren ‘De Zandloper’ nog op geklommen. Ik voelde na één trap al dat als ik hoger zou gaan, ik waarschijnlijk door de brandweer gered moest worden, dus nam ik de verantwoordelijkheid voor de foto vanaf beneden, ook heel belangrijk.

In Epe vind je de Koperen Ezel. Een boerderij met onder andere 40(!) ezels, maar ook varkens, kippen, geiten, koeien en een dromedaris. Een plek waar ons dieren hart bij voorbaat al sneller van ging slaan en dus de ideale bestemming voor zondag. Laarzen aan, modder in. Naast de dieren hebben ze een grote speeltuin, zowel binnen als buiten en ook nog eens de mogelijkheid de ezels mee te nemen de natuur in. Voor een half uur, of voor een dag. Met een zadel of met een complete huifkar. En vond ze de ezels in de wei nog een beetje spannend, toen Kate de mogelijkheid kreeg er op te zitten was ze snel overstag. 


Heerlijk weekend dus. Geweldige omgeving, veel naar buiten, en boven alles zo fijn met zijn drietjes. Terugkijkend zijn de hoogtepunten misschien wel niet de uitjes en avonturen, maar het ‘s ochtends met Kate op de fiets om broodjes te halen in het winkeltje en ‘s avond met z’n tweetjes op de bank bij het vuurtje. Het zijn de kleine dingen die het doen. Even met z’n drieën. We hebben echt genoten.

Dank Oerrr Natuurmonumenten en Landal voor een waanzinnig kado en een heerlijk weekend!

De mama van Kate 

3 gedachtes over “Weekendje weg; een kadootje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s