Bewustzijn; Bewust zijn.

Met een nieuw jaar komt onherroepelijk het terugblikken op het oude en het vooruitkijken naar het nieuwe.

Het afgelopen jaar was fijn. Nieuwe baan, meer rust, heerlijke lange vakanties. Maar toch vond ik in 2017 ook weer een hoop van mijzelf. Ik zou eigenlijk meer moeten sporten, minder eten en flink afvallen, eigenlijk vaker mijn vriendinnen zien, iets meer tijd voor mezelf en voor de papa van Kate vrijmaken. Opvoedings-technisch viel er ook nog wel wat te behalen. En daarnaast wordt het eigenlijk ook wel eens tijd die voorstelling die al tijden in de notities van mijn iPhone staat tot volwaardig avondvullend stuk te volbrengen. En dan heb ik het nog niet eens over de studie die ik begin dit jaar met zoveel goede moed begon.

Dit jaar doen we anders. In 2018 geen afval race, geen marathon-plan. Geen meer van dit en stoppen met dat. Beginnen aan zus en minder van zo. Ik wil me niet meer zo druk maken om alles. Ik wil me meer bewustzijn.

Blij zijn met wat ik heb en wat ik kan. Mij niet meten aan wat ik denk te moeten behalen.

Niet lijnen maar bewust zijn over eten, en wat het doet met mijn lijf. Goed eten omdat ik mij daar fitter door voel en wanneer ik wil lekker een tompouce, maar dan zonder schuldgevoel. Geen kilo-doel op de weegschaal, geen ‘maatje minder want dan ben je pas echt gelukkig.’ Geen voornemen om drie keer per week hard te lopen. Ik faal deze week namelijk al. Maar gewoon lekker gaan als het kan en er dan van genieten.

Tijd doorbrengen met mijn gezin. Leuke dingen doen. Zij zijn de spil en de basis van al mij geluk. Thuis zijn. Thuis komen.

Genieten van de andere mensen om mij heen. Mij niet schuldig voelen als ik ze tien keer per jaar niet zie, maar de waarde er van inzien als het een keer wel lukt. Gewoon even op de thee omdat die dinner-date-zonder-kinderen er nu eenmaal niet van komt.

Ik wil jullie dit jaar meenemen op mijn queeste ‘Mama heeft er genoeg van’. Met een vooral letterlijke betekenis. Want ik heb er echt genoeg van. Ik heb alles wat mijn hartje begeert en toch blijf ik altijd maar zoeken naar dat ‘meer’. Meer doen, meer kunnen, meer hebben, meer moeten, meer kopen. Dit jaar wil het het leven anders benaderen. Duurzamer, minimalistischer, in tijd en ook vooral in spullen. Hierover later natuurlijk meer.

2018 heeft een hoop moois voor ons in petto waar ik erg naar uitkijk. En ik hoop dat ik jullie weer een jaar mee mag nemen op dit avontuur.

Dat is mijn voornemen.

De mama van Kate

Een gedachte over “Bewustzijn; Bewust zijn.

  1. tessatroelala zegt:

    Wat een goed voornemen! Ik stel mezelf ook nogal eens doelen waarbij ik dan snel ontmoedigd raak als het een keer niet lukt, dat werkt dus averechts. Zoals jij het nu omschrijft klinkt veel beter! Zou het leuk vinden meer te lezen straks over hoe het gaat bij jou!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s