Een brief aan Kate

Lieve Kate,

Vandaag ben ik jarig. 31 jaar. Normaal gesproken leef ik enorm toe naar mijn verjaardag. Ik ben dol op jarig zijn. Maar dit jaar ging het wat stilletjes voorbij. Zo druk met de verbouwing thuis, wonend in een ander huis. En daarnaast was het ook een doodnormale werkdag. Het was wel even prima zo. We pakken volgend jaar wel weer uit. Met slingers en ballonnen.

Ik moest vandaag veel aan je denken. Anders ook wel hoor, je bent geen moment uit mijn gedachten, maar vandaag moest ik ineens denken aan jou wanneer jij 31 bent. Ik vroeg me af hoe je zal zijn, hoe je in het leven zal staan. Zo raar om mijn kleine baby’tje ineens te zien als vrouw.

Maar het zal er toch ooit van komen. Je kan tenslotte niet altijd mijn kleine wiebelmeisje zijn. Op een dag sla ook jij je vleugels uit. Ga je op pad, de wereld in. Ben zo benieuwd wat je zal vinden. En of dat was waar je naar zocht? Of je er hard voor gewerkt hebt, of dat de dingen gewoon op je pad komen. Misschien ben je wel getrouwd? Net als papa en ik nu. Misschien ben je zelf wel al moeder. Of reis je de wereld rond met alleen een rugzak. Wat voor werk zal je doen? Iets creatiefs? Voor een baas? Of een zelfstandig ondernemer net als je vader. Allemaal dingen die ik mij vandaag zo eens afvroeg.

Ernst van der Pasch schreef ooit het mooie liedje  ‘Toen je moeder net zo oud was als jij’. Het ontroert me telkens als ik er naar luister. Zoals ik nu tegen mijn moeder aan kijk, zo kijk jij hopelijk ooit naar mij.

Lieve Kate. Ik wens dat je gelukkig bent. Dat je vrij bent in het maken van keuzes en je de wereld aan je voeten hebt. Dat je mensen om je heen hebt die je gelukkig maken. En laten lachen. Dat wanneer je iemand vind om de rest van je leven mee te delen, het iemand is die onvoorwaardelijk veel van je houd. Die voor je door het vuur gaat en je waardeert zoals je bent. Die alle spinnen voor je vangt, omdat je ze eng vind net als je moeder, maar nooit zal ontkennen hoe super stoer je bent.
Ik wens en hoop dat je vaak bij me op visite komt. Om te kletsen, en koffie te drinken. Om je hart te luchten en je af te reageren. Daar zijn moeders tenslotte voor. Ik hoop dat je weet dat hier altijd je thuis is. Voor een uurtje, een nachtje, of altijd. Om te schuilen voor de wereld, of om er over te vertellen. Ik zal je steunen in alle keuzes die je maakt. In alle avonturen die je aangaat. Waar in de wereld ze ook zullen plaats vinden.

Maar grote stoere vrouw van 31. Vandaag is het nog niet zover. Ik ga je nu eerst nog even wakker maken. En samen schommelen in onze schommelstoel. Schone luier, warme fles, en klaar voor de nacht.

Liefs van mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s