Recept: Muffins voor de Dag van de Pedagogisch medewerker

Vandaag, 17 september is het weer ‘Dag van de pedagogisch medewerker’. Een dag waarop we de leidsters kunnen laten zien hoe blij we met ze zijn! Het gaat niet om dure kado’s, het zijn de kleine dingen. Iets lekkers, een mooie tekening, een kaartje. Als PM-er weet ik hoe leuk het is wanneer ouders hun waardering uiten en daarom heb ik voor de juffies van Kate heerlijke cake’jes gebakken. Witte chocola-frambozen cake’jes.

  

Voor twaalf muffins:

160 gr boter

160 gr suiker

Scheutje melk

3 eieren

160 gr zelf bakmeel

Een theelepel bakpoeder

2 zakjes vanillesuiker

Een reep witte chocola

Verse frambozen

Verwarm de oven voor op 180*C.

Zeef de bloem met de bakpoeder in een beslagkom. Roer in een aparte schaal de boter zacht en voeg er de suiker bij. Voeg een voor een de eieren toe. Roer het suiker/boter mengsel door de bloem en meng het met de mixer tot een glad geheel.

Hak de chocolade in stukjes, klein of grof. Voeg de chocola en de frambozen toe aan het beslag. Verdeel het beslag over de cakevormpjes.

 

De cake’jes gaan 15 minuten de oven in en zijn klaar wanneer ze mooi bruin zijn.

 

Twee mandjes gevuld. Één voor de meiden op de opvang bij Kate, en een mandje voor mijn eigen meiden. De afgelopen jaren waren zeker niet makkelijk in de kinderopvang. De crisis heeft hard toegeslagen, banen stonden op de tocht, werkdruk werd hoger en hoger. Toch zorgen de pedagogisch medewerkers met ongelooflijk veel liefde en plezier voor de kinderen. 

Geef ze vandaag een schouderklopje! Ze hebben het verdiend!

De mama van Kate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s