Kate’s Favorites: Appels plukken op de Olmenhorst

Het is inmiddels wel een beetje een traditie. Elk najaar gaan we appels en peren plukken op landgoed de Olmenhorst

Met twee vriendinnen en hun kleine meisjes waren we vanmorgen al vroeg in Lisserbroek. En al begon de dag behoorlijk mistig, de zon deed zijn best en kwam uiteindelijk meer dan door. Fijn om nog even te genieten van de nazomer. 

Na een heerlijk broodje geitenkaas (en een pannenkoek voor Kate!) even de landgoed winkel in. Een grote natuurvoedingswinkel met talloze biologische producten. Daarna door naar de appels en peren. Tas mee, laarzen aan, struinen door de boomgaard. Plukken en proeven.

 

Elk jaar, in de maand september en oktober vind er op het landgoed de zelfpluk plaats. Eindeloze bomenrijen, appels en peren, de mooiste vruchten plukken en dan per kilo afrekenen. 

Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor de kinderen. Ze kunnen pony rijden, springen op het springkussen, kijken naar het poppentheater en lekker spelen in de speeltuin. Voor de grote mensen is er heerlijke koffie, lunch en zelfs de mogelijkheid om lekker te high-tea-en.

We plukken Elstar. Terwijl Kate geniet van een appeltje vul ik langzaam maar zeker de tas. Ik bedenk van te voren altijd dat ik me inhoud, en ‘maar’ tien appels, of ‘maar’ vijf peren mee neem. Ach ja. Met vol geladen auto thuis gekomen. Mooie blozende peren en heerlijk zoet-zure appels. Dat wordt taarten bakken…

Na het bezoek aan de Olmenhorst stoppen we nog even bij de boer iets verderop en vullen we nog een tas, maar nu met Pompoenen. Heerlijk de herfst!

 De zelfpluk behoort zeker tot Kate’s Favorites en duurt nog t/m zondag 25 oktober!

De mama van Kate

4 gedachtes over “Kate’s Favorites: Appels plukken op de Olmenhorst

  1. IndeKinderschoenen zegt:

    Oh, ik ben zo fan van de Olmenhorst! We zijn er getrouwd 🙂 Zelfplukdag zijn we helaas nog nooit geweest. Goed dat ik het lees, wie weet komt het er deze maand wel een keer van!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s