Hieperdepiep en in de Gloria! Kate is 1!

19 december 2015. Één jaar alweer mijn meisje. 5:30 uur was ze al wakker. Klaar voor haar verjaardag. 

 Terwijl zij zich vooral afvraagt wat die vreemde pakjes doen in haar speelhoek denk ik terug aan vorig jaar. Nu viel ongeveer het kwartje bij me dat het was begonnen. En nu belde ik de verloskundige. Langzaam komt de dag weer even voorbij.

Kadootjes worden uitgepakt en er wordt druk gespeeld. De eerste verjaardagskaarten vallen op de deurmat. 

Voor haar verjaardag kochten we een tafeltje met twee stoeltjes en de boerderij van Little People. Een groot sucses, de rest van de ochtend speelt ze met de koe en het schaap en rijd ze met de tractor.

 
Na een heerlijk slaapje van twee uur, voor Kate een waar record thuis, is het aankleden en op weg. Tijd voor het grote feest. Opa’s oma’s, vrienden en vriendinnen. En allemaal met iets moois voor Kate. Wow wat zijn we ongelooflijk verwend. Boeken, cd’s en muziekinstrumenten. Little people, blokken, bij elkaar toch een flinke bak Duplo en een knuffelige Dikkie Dik. Dank je wel allemaal!

De middag werd muzikaal omlijst door Huub de liedjesman die (samen met mij) de mooiste kinderliedjes ten gehore bracht. Alle kinderen konden lekker dansen en (mee) zingen. En af en toe een (Sinterklaas)liedje aanvragen. Ondertussen denk ik aan vorig jaar en dat ik (halleluja) eindelijk mijn ruggenprik kreeg, samen in die troosteloze ziekenhuiskamer en hoe ik door die verdoving gelukkig weer een beetje kon ontspannen.

 18.19 uur. Nu werd ze geboren. Had ik haar voor het allereerst in mijn armen. Lieve Kate Marijke, eindelijk bij ons. We gaan uit eten met vrienden van mijn ouders en Kate gaat gewoon lekker mee. Ze heeft het zo goed gedaan vandaag, ongelooflijk. Feestje, tijd in de auto nog, en dan drie gangen aan tafel. Ze is zo lief, zo tevreden.

Een heerlijke dag. Na het eten, rond de zelfde tijd als een jaar geleden, komen we weer thuis. Kate dompelt zich nog even onder in haar nieuwe spullen voordat ik haar naar bed breng. Ik ben zo trots. Trots op hoe groot en wijs ze al is, hoe vriendelijk en hoeveel plezier ze heeft. Tegelijk ben ik een tikje weemoedig naar hoe klein ze een jaar geleden nog was. Loslaten maar weer. Baby Kate maakt plaats voor een klein klein peutertje. 

Gefeliciteerd lieve Kate. Papa en mama  zijn onbeschrijflijk trots op je.

De mama van Kate

Een gedachte over “Hieperdepiep en in de Gloria! Kate is 1!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s