2016 (in een notendop)

Terwijl ik naast de kerstboom zit (in doos welteverstaan want heb vandaag last van opruim-manie) bedenk ik me dat het misschien toch wel even leuk is om terug te kijken op het afgelopen jaar.


Het was een jaar van tripjes en visite. Maar liefst drie keer naar Atlanta! Maar niet voordat we in januari eerst even heerlijk met zijn drieën weg zijn geweest.  Samen burgertrutten op de Kempervennen. Ik hou er van. Zwemmen, geitjes voeren en bijna zelf lopen, maar voor nu nog wel aan papa’s hand!

In Februari totaal onverwacht en mega last minute ineens naar Orlando. Disney world, zwemmen (prachtig weer!), om half vijf ’s ochtends door de Walmart vanwege een heftige jetlag en daarna door naar Atlanta om daar nog heerlijk te genieten van de familie en bijbehorende viervoeters.

In Orlando liet ze er al wat van zien, maar in maart lukt het dan echt: helemaal zelf lopen. Papa en mama ontploffen van trots en voor Kate gaat er een wereld open!

April staat in het teken van mijn zus, die samen met een vriendinnetje Koningsdag komt vieren. En niet veel later van mijn vader die vooral met Kate komt knuffelen. 

Mei brengt een nieuwe vriendschap die in werkelijkheid al twintig jaar oud is. Twee totaal verschillende wegen met een zelfde oorsprong komen bij elkaar en zo zat ik ineens bij mijn beste basisschool vriendinnetje op de bank en speelde mijn meisje met haar meisjes. In oktober mocht ik zingen op haar bruiloft. Ongelooflijk bijzonder.

Wederom een vol huis in juni wanneer mijn broer met zijn gezinnetje Europa onveilig komt maken. We eten kroketten, ze gaan naar Londen en samen rijden we naar Duitsland voor een avontuur in Keulen en MovieWorld.

In juli een bijzonder feestje. Oma wordt 84 en Kate en ik gaan met de trein om haar een boeketje te brengen. Ze is dol op haar en andersom net zo. Heel bijzonder om te zien, en dat met 82 jaar leeftijdsverschil. Ook vieren we een feestje bij de schoonouders. Mama zingt en Kate zingt en danst de hele avond mee!

Augustus! Zomer! En ons tweede tripje naar Amerika. Drie weken lang genieten we van familie, wederom Disneyworld en van het strand van South Carolina, waar we mijn ouders mee naar toe nemen. De tijd gaat veel te snel en voordat we het weten zitten we weer thuis. Maar we zijn wel even heerlijk met de familie compleet geweest.

September, en de zomer houd niet op! Met een vriendinnetje spelen we urenlang op het strand van Bloemendaal. Wat een luxe!

Kate groeit uit haar bed en na lang wikken en wegen besluiten we in oktober een peuterbed te kopen. Het plan: het bed in de kamer erbij en haar langzaam laten wennen. Kate haar plan: ik wil NU in dat bed. En zo geschiede. Het gaat super goed. Ze gaat naar bed, ze slaapt door en ze geniet van de ruimte. Maar het middagslaapje…tja, toch wel grappig als je telkens weer even je moeder kan roepen van boven aan de trap of kan gaan spelen met je poppenhuis…

November vliegt voorbij. Er staat voor volgende maand nog een reisje gepland en we kijken er erg naar uit. Ondertussen bereiden we ons voor op alle festiviteiten. Sint Maarten, Sinterklaas, Kate haar verjaardag etc etc.

December begint goed met mijn moeder op de bank. Wat een verrassing! Het is maar een weekje maar we genieten er optimaal van. Daarbij komt dat het afscheid meevalt, want binnen een week zullen we elkaar weer zien. Maar eerst Kate haar feestje. Winter Wonderland is het thema. Ijspegels, ijskristallen, een Elsa taart en een vuurtje buiten waarop we marshmallows roosteren. Heerlijk. Minder dan 48 uur later zitten we aan boord een vliegtuig richting Atlanta. Kerst Met de familie. December is vol, druk en  chaotisch, maar oh wat is het genieten.

En dan is het voorbij! Nog een uurtje en dan is het 2017. Goede voornemens? Nee. Wel plannen, maar niet meer dan vorige week of maand. We hopen op de hoofdprijs vanavond, maar het wordt vast hardop dromen van wat allemaal zou kunnen en dan tevreden in slaap vallen met al het moois dat we al lang hebben.


Happy new year lieve lezers! Al het geluk, liefde en vooral plezier voor 2017! See you on the other side!

De mama van Kate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s